Toepasbare innovatie, creatief combineren

Samen in gang zettenDat de wereld veranderd is geen nieuws, de snelheid waarmee is waar het om gaat. Sneller en sneller volgen veranderingen elkaar op en van evolutionair doorontwikkelen is vaak geen sprake meer. De wereld op zijn kop, disruptive technology en paradigma shifts zien we alom, successen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Hoe ga je daarmee om? Wat is een hype, welke boot mag je niet missen?

Echte baanbrekende innovatie is slechts voor enkelen weggelegd, een briljant idee, ontstaan uit het niets is de basis voor mooie organisaties. Veel meer organisaties zijn gebaat bij slimme toepassing van bestaande innovatieve ideeën of producten. Het gaat dan om de combineren van de inspiratie uit technologische innovaties met de, ideeën, eisen en wensen van u en uw afnemers. Geweldig om vanuit inzichten, ideeën en inspiraties uit verschillende branches een proces van samen ontdekken te doorlopen. Combinatie van kennis leidt al tot veel innovatieve ideeën en de mogelijkheid ideeën in de praktijk te brengen.

Ik prijs me gelukkig dat ik in een omgeving werk waar een natuurlijke nieuwsgierigheid heerst, we lopen al jaren mee voorop in de adoptie van nieuwe technologie. Dankzij de beta-programma’s en onze relatie met onder andere Oracle R&D hebben we een visie op de richting waarin IT zich ontwikkeld. Vaak pakken we business innovatie op vanuit de marktvraag, regelmatig selecteren we veelbelovende technologische ontwikkelingen op om te begrijpen wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn.

Deze ervaring maakt ons een veelgevraagde partij om een team te vormen. We houden inspiratiesessies, geven vorm aan proof-of-concepts en participeren in innovatieve IT-projecten. Als gids weten we waar we extra op moeten letten, welke indicaties extra aandacht vragen, welke risico’s er op de loer liggen. We hebben ook aangetoond deze uitdagingen te kunnen overwinnen. Niet alleen omdat we ervaringsdeskundig zijn, maar vooral omdat we vanuit ons DNA zoeken naar nieuwe mogelijkheden, oplossingen bedenken en kennis delen. Samen van start, samen op reis, samen aankomen, samen terugkijken, leren en verder gaan. Ik noem dat geen innovatie, maar toepasbare innovatie, creativiteit. Maak gebruik van andermans gedachten en zoek er je eigen toepassing voor. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen voordeel te vinden is. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s